09:00

Referat

Referat: Mölndals HF - Särökometernas HK

Sådärja!

En tidig men kul match mot Mölndals HF i Aktiviteten idag. Då Mölndal ligger sist i tabellen och vi hade med oss de flesta spelarna hade vi goda förutsättningar... men den hjärnspöksgrottan har vi trillat ner i många gånger förr. Full pepp på grabbarna att gå ut hårt i både anfall och försvar!

Även om vi fick med oss inledningsmålet så kontrade Mölndal snabbt och efter tre minuter ledde de med 3-1. Precis den situationen vi varit oroliga för. Men våra kometer samlade sig och tog tillbaka ledningen i åttonde minuten. 14-8 till oss i halvtid vilket vi förvaltade väl under andra halvlek och drygade ut till en vinst, 30-19.

Bra spel i båda anfall och försvar generellt. Vi behöver dock fortsätta att slipa på 3-2-1-försvaret då vi ibland blir för ivriga och spelar för högt, vilket öppnar luckor som motståndarna kan ta sig igenom. Anfallsspelet var lite statiskt i första halvlek, men i andra fick vi igång lite mer rörelse, inklusive framgångsrik användning av kanterna. Behöver fortfarande jobba på att börja längre ut och få fart in!

Lite för snäv målfördelning med 12 mål vardera för Nils och Emil, fyra för Valter och ett mål var för Rocko och Samuel. Här behöver vi peppa alla spelare att försöka gå på mål mer. Storspel i målet av Tristan i första halvlek och Rocko i andra!

Även i Mölndal var målfördelningen lite ojämn, med nio mål för #21 Sebastian Nilsson, sju mål för #22 Hampus Stoltz och tre spelare till som gjorde var sitt mål. Deras lag bestod till hälften av 2011:or och andra hälften 2012:or, dvs lite yngre än vårt lag.

I övrigt en shysst match med väldigt lite gruff och gnäll. En utvisning för Mölndal (där vi fick en straff) och en varning för oss. Domarna var konsekventa men släppte igenom en del stegfel mm. på båda sidor.

Den här matchen vann vi främst genom att behålla fokus och spela stabilt. Nu får vi jobba på att bredda spelet och vara mer kreativa i anfallen.